Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Το ιστολόγιο του Απουσιολόγου

Ο Απουσιολόγος είναι μία εφαρμογή που προσφέρεται ελεύθερα στους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει ως σκοπό τη διαλογή των απουσιών των μαθητών και την έκδοση συγκεντρωτικών καταστάσεων και ενημερωτικών επιστολών για τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών.

Ο Απουσιολόγος γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη βελτιστοποίησης των διαδικασιών υποβολής βαθμολογιών αλλά και της διαλογής των απουσιών στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης κατά το σχολικό έτος 2011 - 2012. Είναι φανερό πως η αρχική εκδοχή του έργου δεν θα ξεκινούσε αλλά ούτε θα τελείωνε αν δεν είχε τη συνεχή υποστήριξη και ενθάρρυνση του Διευθυντή του σχολείου, κ. Γιώργου Παπαθανασίου, ενός ανθρώπου που συμμερίζεται την άποψη πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες στο δημόσιο Γενικό Λύκειο. Φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλεται και σε όσους καθηγητές του σχολείου αναγνώρισαν τη χρησιμότητα της εφαρμογής και υπέδειξαν σφάλματα, αδυναμίες και σημεία προς βελτίωση.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Απουσιολόγο με μία από τις παρακάτω εκδοχές:

Ανατροφοδότηση

Θέλετε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας;

Βρήκατε κάποιο σφάλμα;

Θέλετε να προτείνετε μία νέα λειτουργία;

Θέλετε να συμμετάσχετε στην ανάπτυξη της εφαρμογής (για παράδειγμα έχετε διάθεση να προσθέσουμε στην εφαρμογή και δυνατότητα καταχώρησης ωρολογίου προγράμματος, ώστε να μπορεί να βγει αναλυτική κατάσταση απουσιών ανά μάθημα;)

Τότε κάντε ένα από τα παρακάτω :

  • Επικοινωνήστε μαζί μου στο epdiamantopoulos@yahoo.gr

  • Καταγράψτε ως σχόλιο στην ανακοίνωση αυτή την παρατήρησή σας.

1 σχόλιο:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *