Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Απουσιολόγος ως εργαλείο κεντρικής συγκέντρωσης των απουσιών.

Το myschool προσφέρει δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης των απουσιών όπως και έκδοση των ενημερωτικών επιστολών. Ωστόσο, στα μεσαία - μεγάλα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν είναι δυνατή η καθημερινή ενημέρωση της βάσης με τις απουσίες του συνόλου των μαθητών από το διαχειριστή της εφαρμογής ενώ παράλληλα για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατή η κοινοποίηση του κωδικού πρόσβασης σε όλους τους υπευθύνους τμημάτων ώστε να καταχωρεί ο κάθε ένας τις απουσίες του δικού του τμήματος.

Εμφανίζεται με φυσιολογικό τρόπο η ανάγκη ενός ενδιάμεσου συστήματος στο οποίο ο κάθε ένας καθηγητής - υπεύθυνος τμήματος θα καταχωρεί τις απουσίες των μαθητών του, έχοντας μεμονωμένη πρόσβαση με ανεξάρτητο κωδικό, ενώ ο διαχειριστής του myschool θα έχει το δικαίωμα να εξάγει το σύνολο των απουσιών των μαθητών του σχολείο σε ένα μοναδικό αρχείο Excel το οποίο και θα περνάει στη βάση.

Η εφαρμογή Απουσιολόγος καλύπτει με ιδανικό τρόπο το κενό αυτό και η χρήση του θα μπορούσε να προταθεί σε όλα τα ενδιαφερόμενα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στο τοπικό δίκτυο του κάθε σχολείου και οι υπεύθυνοι τμημάτων να αποκτήσουν πρόσβαση με κωδικό που θα τους δοθεί από το διαχειριστή της εφαρμογής. Καθώς, σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς η καταχώρηση των απουσιών πρέπει να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση ο διαχειριστής της εφαρμογής μπορεί στο τέλος της εβδομάδας, εξάγοντας ένα συγκεντρωτικό αρχείο Excel για κάθε μία ημέρα να ενημερώνει γρήγορα και εύκολα το myschool ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για κάθε χρήστη να εκτυπώνει συγκεντρωτικές καταστάσεις σε διάφορες μορφές για δική του χρήση ή ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών του.

Λήψη της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής : http://sourceforge.net/projects/apousiologoslanversion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *